Ce se ascunde pe suprafața fructelor și legumelor?
Virușii ca amenințare invizibilă la adresa siguranței alimentare Fructele și legumele proaspete sunt considerate în mod obișnuit o alegere dietetică sănătoasă și sigură. Cu toate acestea, în ciuda valorii lor nutritive, acestea pot fi o sursă potențială de viruși de …
Retragerea substanțelor active utilizate în produsele de protecție a plantelor
Aceasta este a treia și ultima parte a seriei noastre privind modificările standardelor LMR, dacă nu ați văzut publicațiile anterioare – vă încurajăm să citiți partea întâi și partea a doua. Substanțele active sunt retrase sau aprobările lor nu sunt …
Pentru ce reziduuri de pesticide din alimente și ce modificări ale LMR au avut loc în trecutul recent și vor apărea în lunile următoare?
Aceasta este a doua parte a articolului despre modificările standardelor LMR – dacă nu ați văzut-o încă pe prima, o puteți citi în prima parte a articolului. 1,4-dimetilnaftalină și fluopiram În conformitate cu Regulamentul (UE) 2024/2640 al Comisiei din 9 …
Reziduuri de pesticide în alimente – schimbări la orizont
Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 februarie 2005 privind limitele maxime de reziduuri de pesticide din sau de pe produsele alimentare și furajele de origine vegetală și animală, astfel cum a fost modificat – …