Industria alimentară

Consultanţă in ceea ce priveste etichetarea

Etichetarea corectă a produselor alimentare este un element vital de comunicare și de informare a consumatorilor cu privire la un produs. Regulamentul general al legislației alimentare cu privire la etichetare oferă consumatorilor  informații care să permită luarea unei decizii privind alegerea conștientă a unui produs alimentar și se opune practicilor care induc în eroare și dezinformeaza consumatorii.

 

Cerințe generale privind etichetarea produselor alimentare sunt standardizate prin Regulamentul UE nr 1169/2011 privind furnizarea de informații referitoare la alimente consumatorilor. Cerința de bază în ceea ce privește etichetarea este furnizarea de informare corectă, clară și ușor de înțeles pentru clienții.

 

Practici înșelătoare sunt interzise, în special cele care pot dezorienta consumatorul în ceea ce privește:

  • proprietăți
  • ingrediente
  • cantitate
  • valabilitate
  • tara sau locul de provenienta
  • modalitatea de productie
  • atribuirea de proprietati pe care produsul nu le are
  • sugerearea unor proprietati speciale in conditiile in care toate produsele similar au aceleasi proprietati

 

J.S. Hamilton Polonia Sp. z o.o. ofera servicii de consultanta pentru a ajuta la verificarea etichetelor produselor alimentare.