Divizia Cosmetica

Teste de evaluare a puritatii microbilogice si challenge test

Puritatea microbiologică a produselor cosmetice și a produselor de îngrijire personală joacă un rol cheie pentru a determina siguranța lor. Testele microbiologie sunt un real ajutor pentru a reduce la minimum riscul unor eventuale deteriorări ale produselor ce pot fi cauzate de contaminari. Prin urmare, producătorul are trebui sa mențina calitățea microbiologica a produselor, dat fiind faptul ca industria este mod constant provocata să dezvolte în condiții de siguranță, produse eficiente și conforme ce îndeplinesc cerințele atât legislative cat și ale consumatorilor.

 

Oferim clientilor nostrii metode acreditate de testare pentru identificarea mocroorganismelor conform cu standardele in vigoare :

  • EN ISO 21149 Enumerarea și detectia bacteriilor mezofile aerobe prezente în produse cosmetice
  • EN ISO 22718 – detectarea Staphylococcus aureus în produsele cosmetice
  • EN ISO 22717 detectarea Pseudomonas aeruginosa în produsele cosmetice
  • EN ISO 18416 detectarea de Candida albicans în produsele cosmetice
  • EN ISO 21150 – detectarea Escherichia coli în produsele cosmetice
  • EN ISO 16212 – enumerarea de drojdii și mucegaiuri în produsele cosmetic.

 

Testul Challenge Test de verificare a eficacitatii conservantului va asigura protectia cosmeticelor impotriva alterararii previzibile în mod rezonabil în timpul utilizării normale a produsului. Capacitatea unui sistem de conservare de a proteja produsul impotriva creșterii microbiene și degradarii trebuie să fie stabilita prin Challenge test pe Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aurerus, Candida albicans și Aspergillus brasiliensis.

 

Chalenge testul implică evaluarea eficacității antimicrobiene a sistemului de conservare, în conformitate cu standardele relevante:

  • International Standard ISO 11930
  • Farmacopeea Europeana (EP) Cap. 5.1.3
  • Testul Schülke Koko

 

Challenge test se efectuează in timpul procesului de producție și pentru a asigura stabilitatea și conservarea microbiană în timpul stocării și utilizării:

  • In timpul procesului de dezvoltare a produsului (pentru a selecta conservantul sau determina efcicatitatea conservantului)
  • în timpul producției (pentru a evalua dacă procesul de fabricație tehnologică are un efect negativ asupra sistemului de conservare și eficiența acestuia)
  • pentru a proteja produsul în timpul procesului de fabricație sau în timp ce utilizarea în continuare a consumatorilor
  • pentru a evalua tulpini de mediu microbiologic daunatoare