Industria alimentară

Analiza senzorială

Analiza senzorială are un loc aparte în rândul cercetarii alimentare. Datorită naturii sale, acesta oferă informații despre produs, care este imposibil de realizat prin alte tehnici de cercetare. Necesitatea de a dobândi și de a folosi aceste informații la crearea, controlul și optimizarea produselor a dus la o creștere sistematică a interesului față de analiza senzorială.

 

Acest lucru a contribuit la dezvoltarea acestui tip de analiză și la consolidarea poziției sale în cercetarea de laborator de baza. Incredintarea testelor senzoriale experților cu experiență este esențială pentru a obține informații credibile și utile. Laboratorul J.S. Hamilton Polonia a fost efectuarea de cercetări senzoriale, efectuate în condiții standardizate și controlate, de ani de zile. Este posibil datorită unui laborator modern care îndeplinește standardele necesare.

 

O echipă bine instruita și monitorizata continuu de experți efectuează cercetări folosind metode standardizate și propriile proceduri de cercetare. Printre metodele de bază de analiză senzorială, laboratorul utilizează noi concepte metodologice, puse în aplicare pentru a crește utilitatea și caracterul complet al informațiilor necesare pentru a lua decizii tehnologice corespunzătoare.